BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветниците дадоха съгласие Община Плевен да сключи договор за кредит с ФЛАГ

Общински съвет – Плевен даде съгласие Общината да сключи договор за кредит с Фонда за органите на местното самоуправление в България /ФЛАГ/, за поемане на краткосрочен общински дълг. Средствата са нужни във връзка с реализацията на проекта „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., приоритетна ос 1 „Устойчиво интегрирано градско развитие”, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”.

В бюджета на Общината за 2020 г., приет с Решение №150 от 19.03.2020 г. на Общинския съвет, определеният лимит за поемане на нов общински дълг чрез ФЛАГ е 10 000 000 лв. Във връзка с изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт е установена необходимост от оборотни средства за текущи плащания и за окончателно разплащане в размер до 2 450 000 лв., стана ясно при представяне на предложението. Пояснено бе, че възстановяването на главницата по кредита се обезпечава с вземанията на Община Плевен по договор по проекта и собствени бюджетни средства.

В решението на Общинския съвет, с което се дава съгласие Община Плевен да поеме краткосрочен общински дълг от ФЛАГ, са посочени и основните параметри за кредита:

Максималният размер на дълга /краткосрочен, поет с договор за общински заем/, е 2 450 000 лв., като определеният срок за неговото погасяването е до 12 месеца, считано от датата на подписване на договора, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части  без такса за това. Източниците за погасяване на главницата са чрез плащанията от Управляващия орган съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG16RFOP001-1.007-0003-С01 „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен“ и от собствени бюджетни средства.

Решението бе подкрепено единодушно от всичките 41 общински съветници.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!