BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Променят източниците на финансиране за обекти от общинската инвестиционна програма на Плевен

Общински съвет – Плевен прие изменение на Инвестиционната програма на Община Плевен за 2020 г.,информират от Пресцентъра на местния парламент. Промените касаят източниците на финансиране за обектите, като всички обекти в програмата се запазват. Решението получи единодушна подкрепа и прието с 41 гласа „за“.

Инвестиционната програма на Община Плевен за текущата година е утвърдена заедно с решението за общинския бюджет. Нейният обем, разпределен по обекти и източници на финансиране, е в размер общо на 11 981 683 лв., от които 3 231 379 лв. са преходен остатък от целеви трансфери и субсидии, 1 324 800 лв. целевата субсидия за капиталови разходи и 7 425 504 лв. собствените бюджетни средства /в т.ч. инвестиционни кредити, др.преходни остатъци./ Във връзка с пандемията от COVID – 19 и въведеното извънредно положение в страната ритмичността на плащанията към общинския бюджет е нарушена, в резултат на което спрямо същия период на предходната година постъпленията от местни данъци и такси изостава с около 6 млн.лв. Това влияе съответно и на разплащането на вече поети ангажименти. Предвид факта, че гласуваните средства със Закона за държавния бюджет са непроменени, с целевата субсидия за капиталови разходи е целесъобразно да се реализират обекти в по-напреднала фаза на изпълнение. На тези основания Общинският съвет на Плевен прие вътрешни компенсирани промени между обектите в Инвестиционната програма за тази година.

Решено бе заложеният в Програмата основен ремонт на Регионалния исторически музей в Плевен да бъде осъществен със собствени бюджетни средства в размер на 80 000 лв., вместо със средства от целевата субсидия за капиталови разходи.

Със 150 000 лв. собствени бюджетни средства вместо с предвидените първоначално средства от целевата субсидия за кaпитaлoви разходи, ще се извърши и ремонт на тротоар на бул. „Данаил Попов“. Същата промяна относно финансирането бе приета и за частичното изграждане на улица в жк „Дружба“, до бл.317 – обектът ще бъде реализиран със собствени бюджетни средства в размер на 260 000 лв.

Изменя се финансирането и на заложения основен ремонт на ул. „Лозенка“ – средствата за това ще бъдат изцяло от целевата субсидия за капиталови разходи, както следва: от 92 800 лв. сумата става 272 800 лв.

Изменя се финансирането и на обект „Усилване на вертикални ограждащи елементи и отвеждане на дъждовни води от основата на многофамилна жилищна сграда бл. 313 в жк „Дружба““ – заложените за това 75 000 лв. ще са от целевата субсидия за капиталови разходи.

Със 150 000 лв. от целевата субсидия за капиталови разходи, вместо с приетите първоначално собствени бюджетни средства, се предвижда изграждането и на алеи в гробищния парк „Чаира“.

Изменя се финансирането и на заложения основен ремонт на ул. „Св. Кл. Охридски““ – финансирането на обекта е с 25 000 лв. собствени бюджетни средства и 35 000 лв. от целевата субсидия за капиталови разходи.

Изцяло със средства от целевата субсидия за капиталови разходи ще се финансира обект „Подпорна стена ул. „Княз Борис I“, № 30 и 32″. Предвидената сума за това е 50 000 лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!