BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключи проект „Академия за млади лидери“

Сдружение „Без граници“ изпълни проект „Академия за млади лидери”, финансиран по Национална програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 2 „Национални младежки инициативи и кампании“ на Министерство на младежта и спорта, съгласно договор за предоставяне на БФП №25-00-22/29.05.2020г.


В началото на проекта беше проведено проучване сред младите хора на възраст от 15 до 29 години в четири малки общини – Левски, Долни Дъбник, Никопол и Раковски, което имаше за цел да открие младежи с лидерски качества и с интерес към развитие на местната общност. На базата на специално разработени за проекта въпросници, бяха идентифицирани по 12 младежи във всяка община, които участваха във фокус групи, в края на които младежите инициираха инициативи, важни за живота и развитието на младите хора в общността. За реализирането на инициативите, младежите от всяка община ще търсят подкрепа от общинските ръководства и местната общност.
В следващия етап, по 12 младежи от всяка община преминаха през обучение по дебати, по време на което се учеха да търсят и намират аргументи за подкрепа на своите идеи и инициативи, учеха се как да увличат, мотивират и ръководят своите връстници.
В края на проекта се проведе състезание по дебати в град София, на което младежите от четирите общини показаха и затвърдиха наученото. Състезанието беше съчетано и с посещение в Министерството на младежта и спорта, където младежите се срещнаха лично със Заместник-министър Николай Павлов и Директора на дирекция „Младежки политики“ г-жа Милена Андреева. Срещата беше изключително полезна и интересна, като младите лидери научиха повече за успешно реализирани младежки проекти и инициативи, възможности за финансиране на младежки идеи и проекти, възможности за младежки обмен в България и страните от Европейския съюз, както и допълнителна информация, която да ги вдъхнови да мечтаят и да сбъдват мечтите си.
Проектът е на обща стойност 11788 лв. и се реализира от юни до септември 2020г. В дейностите му бяха включени общо 48 младежи от 4 различни общини. Постигната е основната цел на проекта – да идентифицира, да вдъхнови и да обучи млади хора от малките населени места в лидерство, като начин за иницииране и реализиране на местни инициативи за развитие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!