BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДГ „Зора”- Червен бряг приключва изпълнението на първия си международен проект

В периода 01.06.2019 до 31.05.2020  Детска градина Зора – Червен бряг реализира дейности по проект „Възможност за развитие”  № 2019-1-BG01- KA101-061641.По Програма „Еразъм +“, КД 1- „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“ за  повишаване квалификацията на учителите.

Основните дейности по проекта бяха насочени към подобряване на предварителната езикова подготовка на участниците, реализираната мобилност и популяризиране на постигнатите резултати.

Пет учители от детската градина заедно със своя директора, взеха участие  в квалификационен курс на тема „ИКТ за обучение и преподаване” гр. Валенсия Испания. Партньор по проекта беше Испански образователен  институт „Есмовия”.

Обучението беше организирано под формата на структуриран курс с теоретико- практически занимания, дискусии и работни срещи. Взаимният обмен на идеи сред участниците в групата спомогна  не само за обогатяване на познания в образователен и културен аспект, но  оказа положително влияние върху качеството на използвания  работен Английски език.

По време на мобилността бяха включени работни посещения в учебни и детски заведения, срещи с учители и ръководства, както и посещение  на уроци  с деца от различни възрастови групи и националности.

Въздействието от дейностите по проекта е многостранно, но най- значимо е въздействието върху квалификацията и  качеството на пряката работа с деца.

Въвеждането на нови подходи и осъвременяване на начините на преподаване поддържа и засилва интереса на учителите и улеснява усвояването на нови  знания и умения.

 Същевременно, родителите, чиито деца посещават  детска градина, засилват своето доверие и уважение към всеки учител, който се квалифицира.

Екипът на ДГ „Зора” оценява големите  възможности, които предоставя Програма Еразъм + за квалификация и развитие, за споделяне на

професионални практики, за установяване на дълготрайни взаимоотношения за бъдещо общуване в европейска учителска общност. Повиши се интереса към програма Еразъм+.

 Придобитата квалификация с европейско измерение мотивира учителите да продължат да развиват своите компетенции за използване на новите технологични средства в преподаването и обучението в електронна среда.

Особено важно за нас са представените резултати  и споделените добри практики от дейностите по проекта пред 45 педагогически специалисти от област Плевен и Враца.

Участниците в образователната мобилност, чрез презентиране и практически упражнения  имаха възможността да запознаят учители, родители, представители на обществеността на града с  възможностите, които предоставя програма Еразъм +  за развитие, усъвършенстване и гарантиране на качествено европейско образование.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!