BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военният министър с призив за Деня на Ботев

Снимка от Фейсбук страницата на Красимир Каракачанов

В деня на Ботев да положим цветя пред най-близкия паметник на загиналите за Освобождението на България. Този призив отправя чрез фейсбук страницата си военният министър Красимир Каракачанов, съобщава пресцентърът на ВМРО, предава БТА.

“Въпреки пандемията, нека сведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата свобода”, е написал той, цитиран в информацията. Идеята на вицепремиера идва поради забраната за събиране на големи групи от хора, наложена от противоепидемичните мерки, които ще осуетят традиционните Ботеви чествания на Околчица и в цялата страна, се пояснява в съобщението.

“Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в инстаграм или туитър. Да покажем, че и разделени, можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България”, призовава Каракачанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!