BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учители от гр. Левски прилагат наученото в Барселона – Испания

Снимка – пресцентър община Левски.

  Малко преди пандемията да обхване Европа, приключи едноседмичният курс в гр. Барселона, Испания по програма Еразъм+ „Училище на 21-ви век – продължаващо образование“, на преподаватели от ОУ „Максим Горки“, гр. Левски. Учителите: Т. Янева – ст. учител по английски език, И. Атанасова – начален учител ЦДО и З. Личева – педагогически съветник, заедно с колеги от Германия, Гърция, Испания, Италия и Португалия, търсиха общото и различното в образователните системи на държавите по тема: „Творчески методи в обучението на деца със специални потребности“.

Времето минаваше неусетно, споделят учителите от Левски. От теория през практика, ролеви игри и дискусии за това  как да  приемаме различните , за бариерите в интегрирането на децата със СОП и начините за преодоляването им.  Интерес предизвика  и методът Драма в работата с деца със специални потребности.

Незабравими осванат спомените от Барселона. Това е  град, в който се чувстваш  свободен, щастлив, особено, когато си с добри приятели. Групата е осъществила и екскурзия до магнетичното място манастира Монсерат.

След завръщането на учителите в България, е започнала работата по прилагане на наученото от курса – обучение на учители от училище и работа с децата. Необичайното е, че се осъществява в онлайн среда. Въпреки това и за децата от начален етап, и за тези от прогимназиален етап ролевите игри, които се прилагат са интересни, забавни и полезни. И най-важното е, че учителите  разбраха, че учениците приемат различните с добронамереност и с готовност за помощ, според нуждите им.

Снимка – пресцентър.

С приключването на проекта, не приключва работата на училището. Защото е важно  да се учат децата да общуват пълноценно помежду си, с всички, и с различните. Защото всички деца имат нужда от едни и същи неща – усмивка, прегръдка, добро и сигурно място за живеене, и за учене, категорпчни са педагозите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!