BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учение за аварийно-спасителни дейности при земетресение се проведе в Долни Дъбник

Учение за дейността на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, при провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на силно земетресение на територията на община Долни Дъбник се проведе днес. В него участваха представители на местната администрация и Общински съвет – Долни Дъбник, на РДПБЗН – Плевен, ОД на МВР, ЦСМП, ВиК, Областно пътно управление и други институции.
Учението бе с цел да се поиграе Общинският план за защита при бедствия – част земетресение в община Долни Дъбник, установяване готовността на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия и аварии и екипите на съставните части на единната спасителна система в Общината.
​Учението се проведе в две части: от 09.00 часа до 10.00 часа – щабна част и от 10.00 часа до 16.30 часа на 17.09.2020 г. – практическа част.
Практическите действия бяха изпълнени на три центъра – Евакуиране на служители и гасене на възникнал пожар на покрива на сградата на Общината; Евакуиране на ученици от сградата на СУ „Христо Ботев” и Аварийно източване на язовир Горни Дъбник с помощта на хидромоторна помпа.
​Кметът на Общината Иван Ветов благодари на всички участници за оказаното съдействие и добросъвестно участие в учението.
Снимки и информация: Община Долни Дъбник

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!