BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трудово производителната кооперация е началото на гражданското общество

Снимка – Интернет

Това заяви досегашнияг председател на Окръжния съюз на трудово производителните кооперации в Плевен – Пенчо Карагьозов, на пресконференция в пресклуба на БТА. Той представи новоизбрания председател инж. Данаил Начев, доскорошен председател на ТПК „Мара Денчева“ – най-голямата в Северна България за хора с увреждания.

Предстои отбелязване на 125 години от учредяването на първата ТПК в България, съобщи още Карагьозов.

Новоизбраният председател инженер Начев допълни:

Тържеството ще бъде открито на 23 септември.

  • в 10ч. пред читалище „Съгласие“  от хор на глухонемите. Те ще изпълнят жестомимичен текст на фона на музик . Ще присъстват градски и национални ръководители. Ще последва разглеждане на изложба за миналото, настоящето и бъдещето на ТПК, подписване на меморандум за взаимопомощ между община Плевен, Окръжен съюз на ТПК и Национален съюз на ТПК.
  • в 11ч. на крайречната велоалея в района на читалището ще се състои символичен маратон на  10 човека с намалена работоспособност, подкрепени от 10 здрави човека.

“Организаторите ще се радват гражданите на Плевен да проявят интерес и да подкрепят хората с увреждания с участие в тържеството. Ще бъдат спазени всички предписания и противоепидемични мерки“, каза още Начев.

Накрая той сподели зо добрите условия, които в ТПК „Мара Денчева“ са създали. По негови думи, кооперацията произвежда облекла с грижа за работниците. В последните месеци са започнали да произвеждат и маски.

“Националният съюз стопанисва няколко почивни бази на море и планина и те се ползват от хората с увреждания“, допълва Начев.

Снимка на предстоящата изложба по случай 125 години от първата ТПК в България. Снимка – “Плевен прес”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!