BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тактико-специално сертификационно занятие се проведе в 55-ти инженерен полк – Белене

От 27 до 29 май, в 55-ти инженерен полк – Белене, се проведе тактико-специално занятие за сертифициране на взвод за обезвреждане на боеприпаси съгласно CREVAL, в което взеха участие 72 военнослужещи и 24 единици техника.
Тема на занятието беше „Действие на взвод за обезвреждане на взривни материали в общата система за неутрализиране на невзривени боеприпаси и ИВУ, наблюдение и оповестяване на БрБГ (Бригадна бойна група) при провеждане на отбранителна операция.“
Ръководител на занятието беше командирът на 54 инжб подполковник Николай Николаев, а командир на взвода за обезвреждане на взривни материали – старши лейтенант Милен Сотиров.
През първия ден комисия от Командването на Сухопътните войски провери изготвените документи, индивидуалната екипировка на личния състав и готовността на въоръжението и техниката.
Взводът отработи действия в реална обстановка и показа възможности за реакция при заплахи. Участниците в учението демонстрираха способности за обезвреждане на взривни материали. По време на изпълнение на задачите военнослужещите проведоха и действия по медицинска евакуация на ранен.
Оценката на комисията от Командването на Сухопътните войски е „боеготов”. Взводът за обезвреждане на взривни материали от състава на 54 инжб е в готовност за изпълнение на дежурство в Силите за незабавно последващо въвеждане към „NRF-21”.
Снимки и информация: Сухопътни войски, МО

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!