BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С изложби и презентации в Плевен отбелязаха Световния ден на архитектурата

С презентации и откриване на две изложби с общо 140 табла Съюзът на архитектите – Дружество – Плевен и Камарата на архитектите в България – Регионална колегия – Плевен отбелязаха Световния ден на архитектурата. Инициативите се провеждат под патронажа на Община Плевен, а изложбите бяха открити официално от заместник-кмета с ресор „Териториално развитие” арх. Невяна Иванчева. Тя подчерта, че за нея е чест да представлява местната администрация на форума и че е удовлетворена от факта, че традицията за организиране на регионалния преглед на архитектурата, който се провежда за осми път, се е запазила. „Радостното е, че тази традиция демонстрира таланта, енергията, оригиналния поглед и сполучливите авторски търсения на плевенските архитекти. Поздравявам от свое име и от името на Община Плевен организаторите – Съюз на архитектите – Дружество – Плевен и Камара на архитектите в България – Регионална колегия – Плевен за реализацията на тази прекрасна идея по повод Международния ден на архитектурата”, каза още арх. Иванчева и обяви изложбите за открити.

Експозицията беше представена от председателя на Съюза на архитектите в България – Дружество Плевен – арх. Емил Дечев. В традиционната изложба Преглед на архитектурата – Плевен`2019 са показани общо 30 проекта на пет архитектурни бюра от последните две години. Сред представените са такива за обновяване на градски пространства като площад „Свобода” и пешеходната улица „Васил Левски”, мултифункционална зала и летен театър в двора на Регионалния исторически музей и др. Втората изложба „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона” показва стоте най-значими инвестиционни проекта от Плевен и региона, доказали своята устойчивост във времето. Проектът на журналистката Силвия Златкова включва общо осем раздела с най-знаковите инвестиции в съответната област.

Експозицията ще остане на площад „Възраждане” до 27 октомври.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!