BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдят трима непълнолетни, обвинени в грабеж на баба от плевенско село

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа днес наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, срещу трима непълнолетни. Те са обвинени в това, че в село от община Долни Дъбник на 07.01.2020 г. като непълнолетни, могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители помежду си, са отнели парична сума в размер на 140 лева, от владението на 82-годишна жена. Тримата употребили за това сила. Грабежът е придружен със средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на левия крак на възрастната жена, се посочва в прессъобщение на Окръжен съд – Плевен.

За това престъпление закона предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

Разпоредителното съдебно заседание днес е проведено, като в него са решени въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. Делото ще се гледа по общия ред, т.е. с призоваване и разпитване на всички свидетели и вещи лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. За целта, делото е отложено и следващото съдено заседание ще се проведе на 07.01.2021 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!