BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Решено: Удължава се извънредната епидемична обстановка, по-строги мерки влизат в сила от петък

Взето е решение за удължаване на извънредната епидемичната обстановка с два месеца, обяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В тази връзка се въвеждат мерки, които влизат в сила от вечерта на петък 27 ноември до 21 декември.

Ето и какви са мерките: 

преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; прекратяват се всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика

преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска

не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека

преустановяват се посещенията във фитнесите, посещенията на всички заведения за хранене – допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

преустановявят се посещения в игрални зали и казина, във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, малките магазини ще продължат да работят.

преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!