BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проектът за ремонт на зала „Спартак – Плевен” е с включени дейности по ОВК инсталации

Зала „Спартак – Плевен“. Снимка – интернет.

По повод предстоящото извънредно заседание на Общински съвет – Плевен, по повод жалба на един от участниците в обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на зала „Спартак”, за което писахме http://Извънредно заседание на Общински съвет – Плевен на 15 декември заради ремонт на зала „Спартак, потърсихме информация от бившия министър на младежта и спорта в кабинета Петков – Радостин Василев. Ето какво ни информира:

„С решение от август тази година, след процедура за избор на изпълнител чрез публично състезание, такъв е бил избран. В законовия срок обаче е депозирана жалба от участник в процедурата и по тази причина Община Плевен като Възложител е била възпрепятствана да изпрати покана за сключване на договора с първия класиран.

В Община Плевен е постъпило предложение от Министерство на младежта и спорта за подписване на Допълнително споразумение към Договора за финансово подпомагане и Запис на заповед за сумата от 678 597,83 лв. с ДДС, с които ще стане възможно предоставянето на целевите финансови средства преди сключване на договор с изпълнител на СМР по проекта. Това налага и свикване на заседанието на Общинския съвет.

„По време на управлението на министър Радостин Василев и неговия екип, в ММС са одобрени 16 проекта по „Наредба № 4/08.07.2019 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост” на обща стойност  5 200 000 млн.лв.

Това е в резултат на осигуреното увеличение в рамките на над 10 пъти на бюджета за 2022 година за финансиране на спортната инфраструктура за масов спорт, което даде възможност за финансиране на обекти, избрани изцяло по целесъобразност  и географски принцип според нуждите на съответния спорт в съответния регион на България.

Финансирани са проекти от различни спортове като: футбол, тенис на маса, лека атлетика, бойни спортове, батут, стрийт фитнес, както и многофункционални спортни площадки и спортни зали.

Проектът „Ремонт на ОВК инсталация на зала „Спартак – Плевен”, е входиран от община Плевен за одобрение на 31.03.2022 год. в Министерството на младежта и спорта  съгласно Наредба №4/08.07.2019. В проекта са включени следните видове работи:

  • Изграждане на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори, осигуряваща дежурно отопление на двете спортни зали „Волейбол” и „Акробатика”.
  • Вентилационна инсталация за  санитарни възли.
  • Инсталация за битова гореща вода.
  • Абонатна станция с мощност, осигуряваща енергия за отопление на двете зали, както и прогнозната енергия за останалите части на сградата.
  • Електрическа инсталация и мълниезащитна инсталация.

Съгласно инвестиционния проект  се предвижда в залите, предмет на проекта, да бъдат монтирани нови вътрешни отоплителни инсталации с вентилаторни конвектори.

Проектът е одобрен от комисия на Министерството на младежта и спорта /ММС/ и на 14-ти юни 2022 година е сключен договор за финансово подпомагане на стойност  678 597 .83 лв. с ДДС, подписан между министър Радостин Василев  от страна на ММС и община Плевен от друга страна.

Този проект е един от двата одобрени проекта, одобрени от екипа на министър Р. Василев на територията на община Плевен.  Другият финансиран проект е за ремонт на Спортна зала на „Клуб по бойни изкуства „Петромакс” на стойност 206 140.40 лв.

Двата одобрени проекта от министър Р. Василев през 2022 г. са първите от дълги години насам, за които община Плевен получава финансиране от Министерството на младежта и спорта, и са резултат от спазените предизборни обещания на Радостин Василев към регион Плевен.

Екипът на министър Р. Василев направи и стъпки за осигуряване на финансирането  за проектиране и строителство на нова, съвременна, многофункционална спортна зала в град Плевен, като за целта беше променен общия устройствен план на града”.

В момента върви процедура по обжалване от една от фирмите на резултата от обществената поръчка за ремонт на зала „Спартак”. Подробности за обжалването, както и за фирмите-участнички, между които има и плевенска, ще публикуваме в следващ материал.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!