BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава поставянето на обозначителни пътни знаци в парк „Кайлъка“

Обезопасяване на общинския четвъртокласен път PVN 3149 /II-358/ Плевен –парк „Кайлъка“ /PVN 1150/ на територията на парк „Кайлъка“ с обозначителни пътни знаци продължава през тази седмица. Дейността започна през зимните месеци с поставяне на пътни знаци В1 – „Забранено влизането на пътни превозни средства”, на четирите основни входа в парк „Кайлъка”. За по-голяма безопасност се предвижда да бъдат монтирани 170 допълнителни пътни знака по 11-километровата отсечка за автомобили в защитената местност до пътя Радишево – Тученица, изпълнители са „Инжстрой” ЕООД. Предвижда се рехабилитация на настилката в компрометираните участъци. Обновена ще бъде и асфалтовата настилка в района на Туристическия дом и тенис кортовете в парк „Кайлъка“, информират от Община Плевен.

Според нормативната уредба началото и краят на населеното място се определят от съответната община и за ползването на пътната мрежа в конкретното населено място винетка не е необходима. Пътната такса е задължителна, когато превозното средство напуска населеното място и продължава пътуването си по участък от републиканската пътна мрежа, а именно автомагистрала, първокласен, второкласен или третокласен път. За общинската пътна мрежа винетка не е необходима.

Спазването на забраната за влизане на пътни превозни средства на територията на парка ще се контролира от органите на МВР и служителите от Общинския инспекторат. Вече има санкционирани нарушители на въведения ред.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!