BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът Румен Радев: Делото за „Възраждане” трябва да се гледа изцяло в сферата на закона, а не на политиката

Румен Радев, президент на РБългария. Снимка – интернет.

На 27 ноември президентът Румен Радев присъства на церемонията по полагане на темелен камък на нов православен храм в София. Пред журналисти той направи кратък коментар по актуалните теми на деня. На въпрос „След дни се гледа делото за заличаване на партия „Възраждане”. Проблем ли е това за политическата система ?, президентът Радев отговори: „Аз мисля, че този проблем трябва да бъде решен изцяло в сферата на закона, а не в сферата на политиката и в нечия партийна централа”.

Припомняме, че на 30-ти ноември в Софийски градски съд ще се гледа делото за заличаване на ПП „Възраждане” по искане на прокуратурата. Обвинението е за неверни данни в учредителните документи.

 От партията призовават своите членове и симпатизанти да дойдат на 30-ти ноември, понеделник, в 9.00 ч. пред Софийски градски съд за морална подкрепа. Припомнят, че преди 6 години, когато е учредена партия „Възраждане”, процедурата по учредяването, както и учредителните документи са проверени от представител на прокуратурата, заверени са нотариално и при внасянето им за регистрация на партията, контролните органи не са открили никакви нарушения. Такива се откриват 6 години по-късно.

Какво ще бъде решението на съда, ще се разбере в понеделник.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!