BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-висока цена на водата в Плевен след Нова година

Снимка – интернет.

Комисията за водно и енергийно регулиране /КЕВР/ проведе вчера обществено обсъждане на изменението на одобрените цени на водоснабдителните и канализационни услуги на общо 38 ВиК дружества в страната за 2021 г.

Цените се променят служебно по методика на КЕВР след проверка на изпълнението на инвестиционната програма на всяко ВиК дружество.

Съгласно ценовите предложения на регулатора през 2021 г. се предвижда цените на услугите на 16 ВиК дружества да бъде намалена, а за седем дружества е планирано повишение, като най-значително то е за София и Разград  – 6%. За част от дружествата промяна в цената не се предвижда.

В момента за плевенчани един кубик вода – с доставка, отвеждане и пречистване, за битови абонати е 2,88 лв. с ДДС.

В  предложението за 2021г. таблицата на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Плевен са посочени следните проектни цени без ДДС:

Доставяне вода на потребителите – 1,807 лв. за куб. м

Отвеждане на отпадъчни води – 0,225 лв. за куб. м

Пречистване на отпадъчни води за битови и приравнени към тях потребители – 0,422 лв. за куб. м

От “Плевен прес” потърсихме ВиК – Плевен за повече информация. От там ни отговориха, че промените в цените ще влязат в сила след Нова година.   На 30 декември 2020 г. на закрито заседание Комисията ще вземе окончателно решение.

 Вероятното увеличение на цената ще бъде с 2%, което по наши изчисления  означава  новата цена да е 2,94лв. с ДДС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!