BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията ще следи за нарушения на пешеходци и водачи по пътеките

Наблюдава се тенденция за увеличаване на тежки ПТП със загинали и ранени с участието на пешеходци, съобщават от ОДМВР Плевен. От 17-ти до 24-ти септември 2020 на територията на страната, включително в област Плевен, ще се проведе специализирана акция за гарантиране на безопасността на движението по пътищата. Нейната основна цел е ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти.

Контролните органи ще следят стриктно за неправилно пресичане на платното за движение и внезапно навлизане на платното от пешеходци. Ще се осъществява активен контрол за отнемане предимство на пешеходци на пешеходна пътека и за преминаване при забраняващ сигнал на светофарните уредби.

Ще се прецизират маршрутите на нарядите за контрол, като се определят точки за контрол в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки и такива с интензивно пешеходно движение, както и местата, на които се наблюдава неправилно и рисково пресичане на пътни/улични платна от пешеходци.

Ще се акцентира особено върху пресичане на нерегламентирани места от пешеходци придружаващи деца. Паралелно при извършваните проверки полицейските служители ще извършват и своевременни справки за евентуално наличие на неплатени глоби и невръчени електронни фишове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!