BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевен ще е домакин на ученическа конференция на УчИМИ

Двадесетата ученическа конференция (УК’20) на Ученически институт по математика и информатика /УчИМИ/ ще се проведе от 24 до 26 януари в Плевен.

Конференцията е първата конкурсна сесия на УчИМИ за учебната 2019/2020 г. В нея ще участват ученици от 8 до 12 клас от училища в цялата страна.

Откриването и техническата конференция ще бъдат утре от 18 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“.

В събота ще се проведат презентационни и постер сесии по математика и ИИТ, в същия ден ще е и награждаването.

Участниците в конференцията имат за задача да разработят проекти по математика, информатика или информационни технологии върху избрани от тях теми, индивидуално или в съавторство, самостоятелно или под ръководство на научен ръководител или консултант. Всички изпратени в срок и отговарящи на изискванията проекти са рецензирани предварително и само авторите на одобрените разработки участват в УК’20 в Плевен.

На конференцията в Плевен компетентно жури ще класира представените проекти.

Ученическият институт по математика и информатика вече 20 години открива и подкрепя развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!