BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевенчани отдадоха почит на Ботев и на загиналите за свободата на България /фотогалерия/

С поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев и вой на сирени днес в Плевен бе отбелязан 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за Свободата и независимостта на България.

Заради опасността от разпространение на COVID-19 и въведените противоепидемични мерки Община Плевен не организира тази година традиционния паметен ритуал. Това обаче не попречи на десетки плевенчани на различна възраст да сведат глави пред делото на поета и революционер Христо Ботев и да поднесат цветя и венци пред паметника на едноименния булевард.

Своята почит към саможертвата и делото на Ботев и на борците за свободна и независима България отдадоха депутатът д-р Калин Поповски, областният управител Мирослав Петров и неговите заместници, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански, общински съветници, директорът на НУ „Христо Ботев“ – Плевен Цветелин Горанов, Найден Зеленогорски и много признателни плевенчани.

С Решение № 211/31.05.1993 г. на Министерския съвет паметта за героите се почита на 2 юни и с вой на сирени. В тази връзка и в изпълнение на чл. 34 от Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, на 2 юни от 12.00 часа се провежда тест на сиренната система чрез реално задействане на крайните акустични устройства в продължение на две минути.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!