BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха загробени промишлени отпадъци край Червен бряг

Десетки кубици отпадъци, с неясен произход, са открити складирани в района на бившето ТКЗС в Пети квартал, съобщава на официалната си Фейсбук страница Община Червен бряг. Преди броени часове, след подаден сигнал до кмета на Общината, бяха взети в спешен порядък мерки за разследване на случая.

На мястото първо пристигат служителите от звено „Общински инспекторат”, след което е уведомена и Полицията. След направения първоначален оглед е установено, че на повърхността се виждат около 40 кубика от отпадъците – опаковани в зеблени чували, съдържащи раздробена полиетиленова маса, с неизяснен произход.

По думите на началника на Инспектората – Данаил Тоновски трудно може да се каже точното количество отпадък, защото голяма част от него е загробена. Вероятно това е станало преди повече от година, тъй като по насипаната земна маса върху боклука има поникнала трева. За случая е уведомена веднага и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен. Сезиран е и дежурният прокурор от Района прокуратура – Плевен и е образувана полицейска проверка. Разследването ще продължи в понеделник, когато на място ще бъдат служители от РОСВ и съвместно със служителите на звено „Общински инспекторат” ще започнат щателно разследване на случая за изясняване на произхода и вида на отпадъците.

Снимки – Община Червен бряг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!