BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха трафикант, извел две момчета от плевенско село да просят в Швеция

Районен съд – Кнежа одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Плевен и защитника на обвиняемия Б.П, с което последният е осъден за трафик на хора. За това информират от Пресцентъра на прокуратурата.

44 годишният мъж се признава за виновен за това, че на неустановена дата в края на месец октомври 2017 г., в с. Чомаковци, обл. Плевен набрал и на 02.11.2017 г. транспортирал и превел през границата на страната – през ГКПП – Видин – Дунав мост, две момчета, ненавършили 18 г., с целта да бъдат използвани за просия в Кралство Швеция, като деянието е извършено при условията на чл. 159а, ал. 2, т. 1 от НК- престъпление по чл. 159б, ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 159а, ал. 2, т. 1 от НК.

За това деяние е осъден на четири години и единадесет месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим и глоба в размер на  6 000 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!