BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Остава 1 ден на фирмите, засегнати от ковид мерките, да кандидатстват за подкрепа с оборотен капитал

Фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, имат един ден, в които могат да кандидатстват в трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. Тя стартира в началото на седмицата и до момента има 1500 заявления за финансова помощ.  Дружествата, засегнати от противоепидемичните мерки, могат да подават заявления за подкрепа до 16.30 ч. утре, 22.06.2021 г., напомнят от Пресцентъра на НАП-Плевен.

Предвидени са още 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

По първите две фази на програмата са изплатени близо120 млн. лева, от които с над 2 млн. лв. са подпомогнати около 200 плевенски фирми, допълват от офиса на НАП в Плевен.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.Формулярите за кандидатстване в трета фаза се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП, чрез е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

От НАП съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008,да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020година,да подадат отчетите си в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП.

Допълнителни разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП и в YouTube канала на приходната агенция, където може да се видивидео указание за попълване и подаване на заявленията.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и наe-mail:infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!