BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявиха резултатите от Националния онлайн фотоконкурс „Нека бъде светлина”

При изключително голям интерес приключи първият Национален онлайн фотоконкурс “Нека бъде светлина”, посветен на Международният ден на светлината-16 май. Конкурсът се организира от  Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, с. Байкал, община Долна Митрополия и Съюз на физиците в България (СФБ).

Темата на конкурса провокира 174 деца, ученици и младежи от 4 до 18 години от цялата страна да изразят своето отношение към светлината. Те са „запечатали“ по неповторим и оригинален начин своят поглед към светлината около нас, освен красивите природни пейзажи с изгреви и залези, много участници са уловили красиви природни явления, свързани със светлината – дъга, слънчево хало, отражение и пречупване на светлината, дори и частично Лунно затъмнение.

Творбите са класирани в 2 направления (общински детски градини и училища и детски градини и училища от страната), в 4 възрастови групи: детски градини, 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас. Журито определи специална награда от името на СФБ във всяка възрастова категория и направление, колективни грамоти  за най-активно участие и поощрителни за останалите участници.

С всички получени снимки ще бъде експонирана специална изложба по време на отложената за есента 48-ма Национална конференция по физика в гр. София.

Всички участници ще получат грамоти за участие, а класираните на първо, второ и трето място и подаръци от името на кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска. Подаръците за специалната награда на Съюза на физиците в България са осигурени от СФБ. Те ще бъдат изпратени по пощата на адреса на детските градини и училища.

Идеята на организаторите е конкурсът да се провежда ежегодно, като се разшири обхвата на участниците, включвайки и студенти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!