BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общоградското средношколско общежитие в Плевен се включи в честванията на Деня на Независимостта

Ученици от Общоградското средношколско общежитие в Плевен почетоха Деня на независимостта на България с поднасяне на цветя пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев”. Заради обявената извънредна епидемична обстановка, в града нямаше тържествен ритуал за 22-ри септември. Това не попречи на младежите от ОСО да отбележат 112 години от паметната дата в българската история.

“Освен, че се грижим за учениците в часовете в училище, ние се стремим да възпитаваме у тях родолюбие, да знаят и помнят кои са важните дати в нашата история”, отбеляза директорът на ОСО – Плевен Вeселка Лилова.

Младите хора днес трябва да знаят, че денят, в който честваме обявяването на независима България, не е само почивен и неучебен ден, а е дата, събитие, което всеки българин трябва да усети с душата си и да носи в сърцето си, добавя още Лилова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!