BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинските съветници на Гулянци закупиха 1000 предпазни маски

Общински съвет – Гулянци активно участва в дейностите на Общината по снабдяване с предпазни средства на звената и служителите, които работят с граждани. Миналата седмица общинските съветници закупиха 1000 бр. маски със средства от годишния си бюджет. Маските са разпределени по кметства, детски градини, училища и др. за раздаване по необходимост, информират от Пресцентъра на местната управа.
От началото на извънредното положение, сред дейностите, които Община Гулянци осъществява в борбата с COVID-19 e осигуряването на лични предпазни средства за кметствата, административните служители, Домашен социален патронаж, работниците по чистотата, личните асистенти, домашните помощници и др. пряко ангажирани в обслужващите и обществени звена. До момента са осигурени над 3000 броя маски и 5000 чифта ръкавици, дезинфектанти за обществени помещения и лична хигиена и други консумативи.
Общинският съвет като част от общинското ръководство ще продължи да оказва съдействие в борбата с COVID-19, категорични са съветниците и призовават гражданите, които имат възможност да се включат в дарителската акция на Община Гулянци, която вече стартира. Тя цели да подпомогне общинските дейности, чрез лични дарения под формата на средства, консумативи, продукти и др., според желанието на дарителите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!