BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Долна Митрополия ще се включи в Европейската нощ на учените

За трета поредна година Община Долна Митрополия ще се включи в Европейската нощ на учените като основен организатор е Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал.

Кодовото име на проекта, в който по едно и също време участват над 300 града в Европа и по света, е FRESHER – абревиатура от английски език и означава Find Research Everywhere, SHare and expERience.

 

Инициативата за популяризиране на науката и нейните достижения се финансира от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска – Кюри“ на програма „Хоризонт 2020“. Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за растителното здраве, обявена от ООН за 2020 г., която е насочена към бъдещето на планетата в контекста на опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората, както и за икономиката, и много други сфери.

Четвъртък, 26 ноември 2020

12,30-13,15 ч. ”Пътят на водата” – Откъде идва водата? Кой и как я разпределя? Настолната ролева игра представена от Clean&Circle в 4 училища: ОУ „Христо Смирненски“, с. Ореховица, СУ „Васил Априлов“, гр. Долна Митрополия, СУ „Стоян Заимов“, гр. Плевен и СУ „Патриарх Евтимий”, гр. Пловдив.

Събота, 28 ноември 2020, 18,00 ч. – 18,30 ч., онлайн  събитие

“Вдъхновяващо екологично образование с програмата GLOBE / NASA” – Как да използваме мобилните си телефони за опазване на околната среда и да участваме в реална изследователска мисия на NASA? Отговорите – от Иво Джокин, директор на Общински център за извънучилищни дейности в с. Байкал. Информация за събитието и как да се включите в него е публикувана на фейсбук страницата на Общинският център.

За съжаление поради световната пандемия от Covid-19, Нощта ще се проведе онлайн, като програмата ще се излъчи в социалните мрежи на проекта – https://www.facebook.com/ResearchersBG

и You Tube –https://youtube.com/channel/UCuw48uHEBebU3518JDxz4fA

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!