BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова компютърна техника получиха учениците в седемте центъра за настаняване от семеен тип

Снимка – пресцентър община Плевен.

Община Плевен е бенефициент по Договор № РД04-90/25.08.2020 г. по Проект „Подпомагане на образователния процес в 7 Центъра за настаняване от семеен тип в община Плевен”, финансиран от Фонд „Социална закрила“. Общата стойност на проекта е 29 988 лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.

Изпълнението на проекта цели постигането на непрекъснат образователен процес на децата и младежите, които учат и са настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип от I до XII клас чрез осигуряване на технически средства в седемте центъра за настаняване от семеен тип в гр. Плевен.

Проектът се финансира от утвърдена от Министъра на труда и социалната политика Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип, и домове за деца, лишени от родителска грижа, която се финансира от Фонд „Социална закрила” към МТСП.

В изпълнение на заложените дейности са закупени преносими компютри с лицензиран софтуер – 28 броя; таблети – 28 броя; мултифункционални устройства – 7 броя, за нуждите на 60 деца в ученическа възраст в седем ЦНСТ в гр. Плевен. Устройствата са предоставени за употреба в центровете.

Снимка – пресцентър община Плевен.

Като резултат от изпълнението на проекта ще бъдат осигурени подкрепа за личностно развитие, социализация и непрекъснат образователен процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, както и ще се подпомогне тяхната самостоятелност, ще се повишат шансовете им за успешно завършване на учебната година, което е предпоставка за преминаване в следваща форма на обучение и професионална квалификация, както и за по-добри шансове за професионална реализация на пазара на труда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!