BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Некачествена питейна вода са пили жителите на 5 населени места от област Плевен

В пет населени места от област Плевен са отчетени отклонения от показателите за качество на питейната вода. Това става ясно от седмичния бюлетин за периода 14 – 20 септември на Регионална здравна инспекция – Плевен.

Взети са 7 проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите от група Б. От тях 5 не отговарят на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В Долна Митрополия питейната вода е със завишено съдържание на желязо – 228,03 µg/l при норма от 200,00 µg/l.

В Тръстеник водата е била с високи нива на нитрати – 58,55mg/l при допустими 50,00 mg/l. В село Славовица е отчетно високо съдържание на хром – 132,56 µg/l при норма от 50,00 mg/l.

В село Гиген водата е с отклонения по съдържанието на нитрати и магнезий – съответно 149,91 mg/l и 93,63 mg/l при норма от  50,00 mg/l и 80,00 mg/l.

В село Брест водата е със завишени показатели на хром – 72,59 µg/l при допустими 50,00 mg/l.

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск, който да изисква предприемането на специални мерки от страна на РЗИ – Плевен за преустановяване на водоподаването.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!