BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Недоволство в село Гривица заради съкратени автобусни курсове

„Хората в село Гривица негодуват и с право. От няколко дни не спират да ми звънят. Изпратил съм отрицателно становище още когато ме уведомиха, че съкращават курсовете по автобусната линия Плевен-Гривица и Гривица-Плевен, но никой не го е взел под внимание”. За това сигнализира досегашният кмет на село Гривица и кандидат за нов управленски мандат Любомир Ламбев. Проблемът е, че от няколко дни в сила е ново разписание на въпросната автобусна линия, според което последният автобус от Плевен към селото е в 18,00 часа. „Вече е гласувано на сесия и тази точка е приета с 34 гласа „за”, 4 „против” (трима от които от ПП АБВ) и двама „въздържал се”. За мен това не е нормално. Никой не си е направил труда да се замисли поне учащите, работещите в града кога свършват училище и работа и дали ще могат всички да си осигурят личен транспорт да се прибират вечер. Учениците втора смяна са до 19,20 ч. Много от работещите в Индустриалната зона също разчитат на този транспорт”, категоричен е кметът. Преди промяната в разписанието курсовете са били 14, последният от които в 22,30 часа. Сега са 8, намалени са и сутрешните курсове. Ето и становището, изпратено от кмета на Гривица Любомир Ламбев преди гласуването на септемврийската сесия:

Г-н Яков,

Изпращам Ви становище във връзка с предложението на „Планета Транс“ЕООД да бъдат съкратени курсове по автобусна линия Плевен – Гривица и Гривица – Плевен поради липса на пътници.

Тази автобусна линия се използва не само от гражданите на село Гривица /работещи, пенсионери, ученици/, а също и от пътуващите до лозята в местността „Нежовец“ и работещите в индустриалната зона на гр.Плевен.

Кметство с. Гривица, заедно с гражданите от селото, направихме обсъждане по предложението на превозвача „Планета Транс“ЕООД за съкращаване на голяма част от курсовете и смятаме, че в този летен сезон, когато пътуващите ученици са във ваканция и работещите – в отпуск, е нормално да намалее броят на пътниците.

Не сме съгласни със съкращаването на маршрутните разписания по горепосочената линия. Поради това становището е отрицателно.”

Пресцентър на АБВ – Плевен, PR публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!