BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колекцията от макети на емблематични сгради остава и за Нощ в Музея в РИМ – Плевен

Снимка – “Плевен прес”

Тематичната изложба по проект “Дунав-Река с много обща история” ще остане изложена в Регионалния исторически музей – Плевен и по време на Нощ в Музея. Тя включва 18 броя на макети, част от историческото и културно наследство на България и Румъния.

Колекцията от макети е на емблематични обществени сгради, музеи и храмове от градове от двете страни на Дунава.

Снимка – “Плевен прес”

Всеки от макетите разполага с визуално описание. Налични са и слушалки, с които посетителите могат да чуят разказ за историята на всяка една от сградите.

Изложбата на колекцията е организирана от Фондация “Отворена длан”. Тя ще в РИМ – Плевен до 23-ти септември.

РИМ – Плевен се готви също така да посрещне поредната Нощ в Музея. Тя ще се проведе утре, 22-ри септември. За целта от Музея са подготвили разнообразна програма, включваща няколко изложби и концертна програма.

Сред тях е съвместната изложба на РИМ и Държавния архив, озаглавена “45 години – народен спорт”. Част от нея ще бъде посветена на футболната слава на Спартак. От Музея ще предоставят на желаещите и специален вестник, посветен на петстотния мач на “синьо-белите” в първа дивизия.

Посетителите в утрешната Нощ в Музея ще могат да се насладят още на гостуващата изложба на РИМ – Варна “Вчера живяхме така…”, както и на изложбите “Дарение от препарирани екземпляри от РИОСВ – Плевен“, ” Спомен от онова време”, “С родината в сърцето” и ” Теренна работа 2020″.

По същото време в двора на Музея ще се състои и концерт на Общинския хор “Гена Димитрова”, мажоретния състав и гвардейския оркестър към СУ “Иван Вазов”.

Нощ в Музея е с начален час от 19:00 и ще продължи до полунощ. Входът е свободен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!