BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво предлага временната комисия за мерки в подкрепа на бизнеса в Плевен

Заседание на Временната комисия за мерки в подкрепа на бизнеса. Снимка – Пресцентър ОбС Плевен

Временната комисия за мерки в подкрепа на бизнеса в община Плевен предлага частично освобождаване от заплащане на местни такси за ползватели на общински терени.

Сформираната с решение на Общински съвет – Плевен Временна комисия за обсъждане на мерки в подкрепа на бизнеса в условията на извънредната епидемична обстановка, е готова с предложение за частично освобождаване на физически и юридически лица, ползватели на терени общинска собственост, от задължения за заплащане на местни такси за определен период от време.

На свое заседание, проведено на 12.04.2021 г., Комисията /избрана с Решение №496/25.03.2021 г. на ОбС – Плевен/ разгледа отворено писмо от Сдружението на заведенията в България относно предприемане на действия в подкрепа на бизнеса в общината. След разисквания и изслушване и на представители на общинската администрация, Комисията предлага следните конкретни мерки:

  • Освобождаване частично, в размер на 50%, за определен период от време от заплащане на такса по чл.72 от Закона за местните данъци и такси на физическите и юридически лица – ползватели на терени общинска собственост с издадени разрешения за разполагане на летни градини пред заведения за хранене и развлечение, които са ограничили дейността си в извънредната епидемична обстановка вследствие на наложените мерки.
  • Освобождаване частично, в размер на 50%, на физическите и юридически лица в община Плевен от заплащане на такса за издаване на разрешение за удължено работно време на стационарни търговски обекти /заведения за хранене, развлечения и др./ по чл.4 от Наредба №14 за търговската дейност на територията на общината.

В състава на Временната комисия влизат 9 общински съветници – председател е Свилен Трифонов, членове са: Владислав Монов, Валентина Вълчанова, Борислав Георгиев, Николай Маринов, Пепо Петков, Ристем Халкоглу, Димитър Карамфилов и Цветелин Горанов. Комисията ще представи предложението си следващата седмица първо на заседания на ПК по „Бюджет и финансова политика“ и ПК по „Стопанска политика и транспорт“, след което и на заседанието на Общинския съвет.  

ОбС – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!