BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заедно да помогнем на Емел в битката й с тежка болест!

С молба да помогнем с публикация за спешно набиране на средства към „Плевен за Плевен“ се обърнаха близки на седемгодишната Емел. Малката чаровница е от село Брестовец, сега тя и нейното семейство се нуждаят от средства за лечението й в чужбина.

В края на 2018 година Емел е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия б-клетъчна, без засягане на централна нервна система. Преминава през множество химиотерапии, които са довели до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане.

Независимо от всичко, с много борбеност и сила, Емел успява да се пребори и в момента е в ремисия.

За нещастие, обаче, при последната лумбална пункция са настъпили изненадващи усложнения, които са довели до крайно рисково състояние с опасност за живота й.

Два месеца Емел е била в интензивното отделение на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна с реална опасност за живота. Сега детето е в будна кома. За да се възстанови е необходима рехабилитация и лечение, което в България не се предлага.

Семейството й се е свързало с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел.

Все още няма точна оферта, заради извънредното положение и в Турция около коронавируса.

Повече за случая на Емел и как да дарите ТУК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!