BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екоинспектори спряха поредната пратка с отпадъци, предназначена за площадка в Червен бряг

Експерти на РИОСВ – Монтана са спрели вчера на ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат“ два автомобила със съмнение за незаконен превоз на отпадъци.

Извършените проверки (една на „място” и втората по документи) са поредните превози на отпадъци, недопуснати на територията на страната, с получател на отпадъци – площадка в общ. Червен бряг, обл. Плевен, информират от РИОСВ – Монтана.

За същата площадка с местоположение в общ. Червен бряг, контролирана от РИОСВ – Плевен, е наложена принудителна административна мярка и невъзможност за приемане на отпадъци.

Спрените два превоза на отпадъци, както и предходния превоз на 04 май 2020 г. до площадката в общ. Червен бряг са незаконни трансгранични превози. За предприетите действия от директора на РИОСВ – Монтана е докладвано на министъра на околната среда и водите по компетентност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!