BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

„Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. Нямаме по-малка цел от победата, защото сме уверени, че можем.“ Това заяви пред симпатизанти, съмишленици, съпартийци, коалиционни партньори Ева Маринова, кандидат за кмет на Коалиция „БСП за България“ тази вечер, в зала „Катя Попова” при официалното откриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ за участие в местни избори 2023.

„Искаме да превърнем Плевен в град на активните граждани и да дадем възможност на хората да се включат в управлението. Това е водещ приоритет на Коалиция „БСП за България” в настоящата предизборна кампания, която се провежда под мотото „Плевен горд и силен отново!“, акцентира г-жа Ева Маринова и заяви категорично: „Тази амбициозна задача ще осъществим чрез активното гражданско участие в разработването на местни политики, с работещи обществени съвети, като дадем по-голяма прозрачност в работата на общината, създадем електронна платформа за връзка между администрацията и гражданите и не на последно място като разширим електронните услуги за по-бързо и ефективно обслужване”.

Откриването на кампанията премина при завиден интерес и активно присъствие от страна на социалистите и поддръжниците на Коалиция „БСП за България“.

Сред приоритетите в предизборна платформа на  кандидата за кмет на Община Плевен Ева Маринова и водач на листата с кандидатите за общински съветници са следните основни акценти: Плевен – чист, зелен и устроен град; Плевен – град на образованието, децата и младите; Плевен – социален град; Плевен – град на бизнеса и инвестициите; Плевен – град на спорта и на туризма и с поглед към малките населени места.

Според кандидата за кмет на Коалиция „БСП за България”, един от начините да задържим и върнем младите в Плевен е организирането на coworking spaces, или “споделени офиси“ за хора, които работят BIT сектора, бизнеса и стартъп – компании, защото „във времена, в които комуникацията на живо става все по-рядка, всички търсят начин да се социализират и да се развиват там, където ще се обградени от хора със същата мотивация и същите цели като техните”.

Кандидатът за кмет на Плевен, г-жа Ева Маринова споделя максимата на древногръцкия философ и учен, един от най-големите гений на Античността – Аристотел, че „Удоволствието от работата води до съвършенството в нея”. Тя е преподавател по български език на чуждестранни студенти – медици в Медицински университет Плевен, съавтор е на новия учебник, отпечатан тази година, по български език за студенти по медицина в четири части, съосновател е на Експериментално средно училище „Интелект” в Плевен, известно днес като Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект”. Дългогодишен журналист и кореспондент на БНР, БНТ, на вестниците „Стандарт” и „Новинар”. Била е ПР експерт на Областна администрация Плевен. Член е на БСП, на Общинския съвет на БСП в Плевен и на Националния съвет на обединението на жените – социалистки.

В рамките на днешното откриване на кампанията бе направено персонално представяне на всеки от кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“, състояща се от 32 души – хора с различни професии, обхващащи целия спектър на обществения живот.

„България и Плевен като един от символите й има нужда от промяна към по-добро и промяната е бъдещият кмет Ева Маринова и този страхотен екип!“, заяви специалният гост, депутатът от БСП проф. Румен Гечев, който предаде сърдечен поздрав от председателя на БСП Корнелия Нинова и от Националния съвет. Проф. Гечев отправи провокативно следния актуален въпрос към присъстващите: кой е новият кмет на Плевен и отговорът бе: Ева Маринова.

Като поздрав към всички прозвучаха  специалните изпълнения на популярните и вълнуващи вечни български песни „Една българска роза” на Паша Христова и „Песен за Плевен” на Емил Димитров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!