BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деветимата плевенски депутати с писмо до министъра на културата

ДЕПУТАТИТЕ С ИСКАНЕ ЗА НЕОТЛОЖЕН РЕМОНТ НА ДКТ „ИВАН РАДОЕВ“

ДКТ „Иван Радоев“ Плевен. Снимка – Интернет.

В писмото изпратено до министъра на културата Атанас Атанасов, плевенските депутати настояват за отпускане на необходимите средства за ремонт на театъра. Това ще осигури по-комфортна среда за зрителите, актьорите и екипа. Ще помогне за разширяване на неговите възможности.

В писмото се казва още:

„Последният ремонт на сградата е правен през 1985 г., а през последните години са извършвани текущи ремонти, но въпреки усилията на ръководството на театъра, е невъзможно със собствени средства да се справи с амортизацията на сградата, на електрическата и на отоплителната инсталации, както и да поддържа сценичната, озвучителната и осветителната техника в адекватно и безопасно състояние. Още през 2015 г. театърът има виза за проектиране и разрешение за строеж, както и изготвен Проект за основен ремонт и преустройство на театъра по задание на Министерството на културата. Оттогава проектът се намира там“, пишат народните представители до министъра на културата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!