BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДГ „Кокиче“ – Плевен участва в международен проект за мобилност и обучение

Детска градина „Кокиче” за първи път участва в международен проект за мобилност и обучение, с което повиши нивото на професионална компетентност на преподавателите и активно започна да прилага иновативност при обучението на децата.  В периода 23 октомври  – 01 ноември 2019 г. две детски учителки и директорката взеха участие в международна мобилност в гр. Римини, Италия, по проект № 2019-1-BG01-KA101-061863  „Различни в еднообразието”  на програма „Еразъм+”.

Образователната мобилност бе осъществена чрез партньора по проекта SISTEMA TURISMO S.R.L. и включваше семинар, посещения в образователни институции и срещи с преподаватели и специалисти в областта на предучилищното образование и приобщаващото образование.

Желанието за реализиране на проекта бе базирано на факта, че иновативните практики и методики на преподаване имат силно въздействие върху атрактивността и качеството на образованието, което преподавателите предоставят. Визитите оправдаха очакванията и доведоха до постигане на поставените цели на проекта.

Усъвършенстваха се професионалните компетенции и практическите умения на учителите чрез преките наблюдения на ранния учебен приобщаващ процес. За постигане на тези резултатите несъмнено допринесоха визитите в различни институции, в които се обучават подрастващи деца на възрааст от 1 до 7 години. Участниците в проекта бяха запознати с италианската образователна система и особеностите в предучилищното образование, взаимодействието с родителите и формирането на единни обществени ценности за възпитаване и работа с децата, които обхващат правата и отговорностите на всички участници в образователния процес – семейство, учители, институции и др.

Най-силно впечатление направи посещението на центъра „Лорис Малагуци“, в които професионалното развитие и научните изследвания на хората в Реджо Емилия, Италия и света, който желае да въвежда иновации в образованието и културата се пресичат. Реджо е образователна философия с корени в съвременната наука, хуманизма, изкуството и дигитализацията. През 1991г. е определена с доклад на Юнеско като най-добър образователен подход за ранното детство. Международната мрежа на Reggio Children – фондацията, която разпространява подхода по света – е активна в над 30 държави в 6-те континента.

Новопридобитите компетентности се внедриха като неразделна част от учебния процес, което доведе и до увеличаване на процентното съотношение на иновативните уроци и методи на обучение и приобщаване. По този начин се постигна модернизиране на цялостния образователен процес и се увеличи ефективността му извън рамките на училищната среда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!