BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Окръжен съд – Плевен гледат дело срещу катаджия, обвинен в получаване на подкуп

Днес състав на Плевенски окръжен съд е разгледал наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура, против 37-годишен плевенчанин. Той е обвинен в това, че на 18.12.2018г., около 16:30ч. в с.А., обл.Плевен, в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган -„Младши автоконтрольор“, поискал и приел дар сумата от 10 евро от лицето Р.К., който дар не му следва, за да не извърши действие по служба – съставяне на Акт за установяване на административно нарушение. Деянието е осъществено чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното си положение, се посочва в съобщение на Пресцентъра на Съда в Плевен.

В проведеното съдебно заседание са разпитани шестимата явили се свидетели, както и вещите лица, изготвили заключението по назначената по делото ДНК експертиза. Не са се явили двама от свидетелите по делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 19.10.2020 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!