BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БОРИКА с дарение от 36 000 лева за УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен, парите отиват за респиратор

Университетската болница „Света Марина“ в Плевен получи дарение в размер на 36 000 лева от платежния и картов оператор БОРИКА. С дарената сума болницата закупи респираторен вентилатор за интензивни грижи, производство на утвърден немски концерн.

Със заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 27 март 2020 г., УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен беше определена като едно от лечебните заведения в страната, в които ще се извършва лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. В отделен корпус на болничното заведение е обособено и оборудвано отделение, което разполага с 28 легла за лечение на пациенти с коронавирус. Към днешна дата лечебното заведение разполага с 4 респираторни апарата, които са недостатъчни за обслужване на очакваното количество пациенти.

„В настоящата динамична обстановка на разпространение на COVID-19 за нас е от ключово значение да осигурим необходимата апаратура, за да имаме възможност да предоставяме навременна и животоспасяваща грижа за нашите пациенти“, споделя чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., управител на болницата. „Изключително сме благодарни на мениджмънта на БОРИКА АД за подадената ръка и вярваме, че заедно ще преминем през това трудно за всички ни изпитание“, допълва той.
Дарението на БОРИКА за УМБАЛ „Света Марина“ идва само седмица, след като компанията обяви, че се включва в борбата с COVID-19 с помощ за децата и дари 35 000 лв. на СБАЛАГ „Майчин дом“, 10 000 лв. на фондация „Нашите недоносени деца“ и 10 000 на SOS детски селища България.
„Нашата компания винаги се е стремяла да бъде съпричастна на общественозначими каузи. Хубаво е, че виждаме как всеки ден добрите примери се умножават и това дава надежда на цялото ни общество“, споделя Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА. „И в бъдеще ще продължим да помагаме в трудни моменти, включително ангажирайки и служителите ни в благотворителните акции “, допълва г-н Вичев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!