BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БДЖ приема предложения за графика на движение на влаковете за 2021 година

С цел подобряване на обслужването с железопътен транспорт в цялата страна и осигуряване на надежден и удобен превоз за гражданите, от „Холдинг БДЖ” АД очакват финални становища за актуализирания проект на график за движение на влаковете за 2021 г.

Крайният срок за това е 21.09.2020 г., становища се изпращат на e-mail: project_bdz@bdz.bg или се внасят в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. „Иван Вазов” № 3.

След посочената дата графикът се приема за утвърден и няма да бъдат възможни повече промени до разработването на график за следващата 2022 г.

Актуализираният проект на график за движение на влаковете за 2021 г. е публикуван след разглеждането на многобройните постъпили предложения от граждани на база на публикувания първоначален проект за обществено обсъждане и въведените промени след изпратените аргументирани предложения за корекции от областните и общински администрации. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Основните промени в проекта на графика за движение на влаковете за 2021 г. са свързани с намаляване на времепътуването на основни бързи влакове, увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната.

Актуализиран проект на график за движение на влаковете за 2021 г. може да видите тук: https://www.bdz.bg/bg/a/aktualiziran-proekt-na-grafik-za-dvizhenie-na-vlakovete-za-2021-g  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!