BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

70 години на породата Дунавски кон в България ще бъде отбелязана днес в село Победа

Националната асоциация по коневъдство и Асоциация „Дунавски кон“ организира тържественото отбелязване на 70 години на породата Дунавски кон в България. Събитието „70 години победа за дунавски кон в България“ ще се проведе на 2 октомври (събота) в село Победа, на зелените площи и площада пред читалището, от 10 часа.

След официалното откриване на събитието ще може да бъде видяна изложба чрез съвременна арт – инсталация и стари стативи с фотоси и документи, които ще представят историята на породата Дунавски кон. Ще бъдат засадени дръвчета в село Победа в чест на годишнината под мотото „Алея на дунавците“.

Участниците в честването ще наблюдават дефиле и оценяване на екземпляри от породата (жребци, кобили, млади кончета) за излъчване на шампиони за 2021 г. Най-добрите ще бъдат наградени, а стопаните им ще получат отличия за особен принос за опазване и развитие на породата,

В рамките на тържественото отбелязване на годишнината ще се проведе и благотворителна инициатива „ От детските ръчички за дунавските коне“ от ръчно изработени сувенири – каручки за стопаните на коне. Събраните средства ще се дарят на център работещ с деца със специфични нужди ползващи хипотерапия.

Организаторите на събитието поясняват, че то ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!