BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4 900 болни са хоспитализирани в УМБАЛ-Плевен от 8-ми март до сега

4 900 болни са леку-ми и в държавната ни болница от 8-ми март до сега. На 8-ми март е диагностициран първият заразен с коронавирус в Плевен и приет за лечение в болницата. От тези 4 900 болни, 3 230 са приети по спешност, информира Момчил Цветков, PR на болницата. Останалите болни са лекувани по неотложност. Това са пациенти на хемодиализа, химиотерапия, физиотерапия и други.

Припомняме, че УМБАЛ-Плевен дълго време беше в карантина заради COVID-19. Бяха спрени плановите операции и приемът на лежащо болни. Въпреки това, броят на хоспитализираните в УМБАЛ-Плевен за този период е голям.

Според нас, причината е в обстоятелството, че държавната болница не връща болен, независимо от здравния му статус — дали е осигурен или не. Както и, че в частните болници няма спешни отделения и достатъчен медицински персонал. Честа практика е тежки случаи от частни болници да се изпращат в държавната.

Вероятно след края на пандемията COVID-19 държавната политика в областта на здравеопазването ще предприеме необходимото за финансова и административна подкрепа на държавните болници, каквото е и УМБАЛ “Д-р Георги Странски” Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!