BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

25 години празнува ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен

На 11 април  Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – град Плевен  чества своя празник. В условията на извънредна епидемична обстановка директорът Малинка Маринова поздрави във виртуална среда учителите и учениците. Ето какво пожелава тя:

„Този ден е празник за цялото училище, символ е на дългогодишен труд и упорство от ученици и учители. Честването на 25-та годишнина не е поредна празнична дата в календара, а специален повод за оценка и равносметка на изминатия  дълъг път на развитие и утвърждаване, на постигнатите резултати в  цялостната дейност на гимназията. Настоящата ситуация не позволява да  организираме обичайните празненства, но с поредица от мероприятия и дейности ще  отбележим  нашия  патронен празник. Животът ни научи да  бъдем силни,  да  приемаме ситуациите, които не можем да променим, да бъдем единни  и макар с помощта на информационните технологии да бъдем заедно.

За някои 25 години са малко, но за нас  те са силни  години, изпълнени с много събития, успехи, постижения като пъстра палитра.  Не са важни годините, а делата , с които са изпълнени те.  За Професионална гимназия по туризъм – Плевен тези 25 години имаха смисъл, имаха значение за целия колектив и всички ученици. През тези години ние запазихме добрата традиция, следвахме разумно и отговорно промените на времето.  Всяка иновативна идея я превръщахме  в реалност. Не сеспирахме пред трудностите, а продължавахме напред, защото всички, които учим и работим, считаме, че това е „моето училище“. В гимназията завършиха много млади и талантливи  ученици, които  се обучаваха в различни професионални направления като туризъм, социални дейности, здравеопазване. Започнахме обучение ипо нова STEM специалност „Рекламна графика“. Подобрихме материалната база чрез  участието ни в национални програми за модернизиране на материалната база и  оборудвахме  специализирани кабинети за всяка специалност, станахме иновативно училище,  направихме училището цветно, приятно, с позитивна учебна среда, реализирахме  много качествени европейски проекти, за които в навечерието на празника  получихме и Акредитация от Центъра   за развитие на човешките ресурси.

Като образователна институция Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ град Плевен се  ползва със заслужен авторитет. 25 години, изпълнени с дръзновение, борбеност и решителност, желание и воля за себедоказване, за реализиране на мечти и стремежи. Мисията ни е трудна, но ние ще  преодолеем новите предизвикателства на времето.

Искам  да благодаря и на всички родители и  партньори, които през годините  помагаха  и помагат на нашето училище да върви напред и гради своята история!

На всички учители, служители и ученици пожелавам много здраве, вяра, творческо дръзновение и сили за отстояване авторитета и престижа  на училището ни. Нека помним, че пътят към него е трайно свързан с личната отговорност и грижа към любимото ни училище – Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – град Плевен“.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!