BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

235 334 имат право на глас за парламентарните избори в Плевенска област

235 334 имат право на глас за парламентарните избори в област Плевен, които се провеждат днес. Това показват последните данните на Районнната избирателна комисия.

Най-много са избирателите в община Плевен. Гласоподавателите по окончателни избирателни списъци в град Плевен са 98 242,  в кметствата 19 341.

На територията на община Плевен са сформирани 162 основни секционни избирателни комисии. Днес ще работят и три подвижни СИК за хора с увреждания –  две в Плевен и една в Славяново. Една комисия ще приема гласовете на избирателите в плевенския затвор, една в Дома за стари хора в село Бохот, три ще са в лечебни заведения като една ще е в Ковид отделение. Три СИК ще приемат гласовете на избирателите под карантина в община Плевен.

За първи път в община Плевен ще гласуват 1718 младежи. Най-възрастният избирател е мъж на 104 години.

Ще припомним, че кандидатите за народни представители, регистрирани в кандидатски листи в РИК – Плевен, са 263-ма. Те се борят за 9 мандата от 15-ти МИР – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!