BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

202 деца от област Плевен са включени в проекта на БЧК за топъл обяд

Секретариатът на Областния съвет на БЧК – Плевен за осма поредна година осигурява  топъл обяд за деца по програма «Партьорска мрежа за благотворителност».

От възможността за осигурено обедно хранене ще се възползват 202 деца на възраст от 7 до 18 години от уязвими групи. Началото е от 1 декември, посочват от БЧК – Плевен. Децата са от училищата:

  • ОУ „Христо Ботев“ с.Божурица
  • СУ „Васил Априлов“ гр. Долна Митрополия
  • СУ „Христо Смирненски“ гр.Гулянци
  • СУ „Димчо Дебелянов“ гр.Белене
  • Оу „Васил Левски“ гр.Белене

За втора поредна година P&G България предоставят финансови средства за закупуване на дрехи на деца, включени в Програма „Топъл обяд“.

Комисията по фондонабиране към НС на БЧК взе решение БЧК – Плевен да бъде една от областните организации, на които тази година да се предоставят такива средства за закупуването на зимни якета на 202 деца, включени в Програма „Топъл обяд“ през настоящата учебна година.

В общините, в които реализираме проекта тази година, има високо ниво на безработица. Обхванатите деца, в една значима част се отглеждат в непълни семейства, многодетни семейства, деца отглеждани от близки и роднини, както и деца на хора с увреждания, подчертаха от БЧК.

Проектът води до висока посещаемост в училище и намалява риска от отпадане на учениците от училището, тъй като не рядко за тях това е единственото пълноценно хранене през деня чрез което се подпомага развитието им.

Основната цел  подобряване качеството на хранене и психо-социалния климат на децата през зимните месеци чрез осигуряване пълноценен обяд на най-нуждаещите се деца и облекчаване  бюджета на социално слаби семейства.

Подборът на децата е съобразен с  критерии, заложени в Правилник на БЧК за предоставяне на храна в обществени трапезарии на деца сираци и полусираци, деца с увреждания, деца от социално-слаби семейства с доход на член от семейството до 80 % от минималната работна заплата, редовно посещаващи учебни занятия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!