BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1799 зрелостници в област Плевен са подали заявления за явяване на матури

1799 зрелостници от 45 училищата в област Плевен, в които се осъществява обучение в XII клас, са подали заявления за явяване на държавни зрелостни изпити през сесия май-юни. Това информират от Регионално управление на образованието – Плевен.

1756 от тях са заявили желание за явяване на задължителната матура по български език и литература. При втория задължителен зрелостен изпит, който е по предмет пожелание, 330 завършващи са посочили английски език.  296 искат да положат матура по биология и здравно образование, 195 по география и икономика, 62-ма по математика, толкова са и по философски цикъл, 34 са заявили желание за матура по история и цивилизация, 6 по химия и опазване на околната среда, по петима са по немски език и физика и астрономия, трима по руски език и четирима са по испански език.

748 зрелостници ще положат изпит за професионална квалификация. 28 са решилите да държат и трета матура, която е по желание и по предмет по избор.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!