BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

150 години образователно дело в село Милковица

2 юни беше двоен празник за село Милковица. Училището и обществеността отбелязаха 150 години образователно дело и Деня на Ботев. Събитието започна с химна на Република България и шествие от училищния двор до салона на читалището.  Честването откри директорът на училището Галя Данчева, която се спря на значимите моменти от историята на образователното дело в село Милковица. Тя отдаде заслужено уважение на бившите директори, учители и персонал, на всички, които през годините са оставили частица от себе си и на тези които сега работят в името на знанието, просветата и по-доброто бъдеще на децата на Милковица.

Кметът на общината Лъчезар Яков също поздрави присъстващите, подчерта значимостта на момента за всички и заяви: „Дължим на предците си да пазим и надграждаме делото им. Община Гулянци ще продължи да прави всичко възможно за развитието на училището и образованието в общината, за да вървим заедно напред.“ Поздравителни адреси и цветя поднесоха и кметът на Милковица Михаил Пелев, бивши учители, представители на институции, гости.

Публиката с вълнение аплодира участниците в последвалата литературно-музикална програма. В нея се представиха учениците от всички класове и техните гости от детската градина, пенсионерския клуб, читалището и даровити местни жители. В 12:00 часа участници и публика сведоха глави за едноминутно мълчание в памет на Ботев и героите. След финала на концерта на площада беше разрязана юбилейна торта. Училището получи много цветя и подаръци от Община Гулянци и своите гости.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!