BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

112 агнета без ушни марки открити при проверки в Буковлък

112 дребни преживни животни без ушни марки са открити в плевенското село Буковлък, информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Вчера за времето от 09:00 часа до 11:30 часа на територията на област Плевен е проведена специализирана полицейска операция от служители  на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и служители на ОДБХ – Плевен.

В хода на междуведомствената акция са извършени проверки на територията на село Буковлък за обекти със стопанско предназначение за незаконно отглеждане и клане на животни. В нерегистриран животновъден обект в село Буковлък, са установени седемдесет агнета без идентификация, за които не са представени документи за собственост. Съставен е акт на 44-годишен жител на селото, представил се за собственик на животните, за нарушение на чл.139, ал.1, т.1 във връзка с чл.420 „а“ от Закона за ветеринарномедицинската дейност /ЗВД/. Съставен е и акт за възбрана на установените седемдесет агнета до извършване на необходимите ветеринарно медицински изследвания за сметка  на собственика.

При извършена проверка на друг нерегистриран животновъден обект по ЗВД в селото са намерени петдесет и три агнета, от които четиридесет и два броя са без идентификация, а единадесет са с идентификационни ушни марки. За животните не са представени документи за собственост. Съставен е акт на 34-годишен от селото, който се е представил за собственик на животните, за нарушение на чл.139, ал.1, т.1, във връзка с чл.420 „а“ от ЗВД. Съставен е и акт за възбрана на установените петдесет и три броя агнета до извършване на необходимите ветеринарно-медицински изследвания за сметка на собственика. Работата по случая продължават служители от ОД „БХ“- Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!