BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С тържествен ритуал и концерти Плевен ще чества 139 години от Съединението

С тържествен ритуал и концерти Плевен ще посрещне Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември. По традиция празникът ще бъде честван пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина. Тържественият ритуал ще започне в 11.00 часа с участието на военнослужещи от Плевенския гарнизон.

В памет на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г. ще бъде отслужена панихида. Слово ще произнесе кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов. С минута мълчание ще бъде почетена паметта на загиналите за Съединението на България, в знак на признателност към делото им пред паметника ще бъдат поднесени венци и цветя.

Вечерта от 20.00 часа на пл. „Възраждане“ ще започне концерт на рок група „GlocK“.

По повод историческата дата предишната вечер, на 5 септември, от 17.30 часа Община Плевен организира празничен концерт. На сцената на централния площад „Възраждане“ ще излязат Общински хор „Гена Димитрова“, Смесен хор „Звъника“, ФТК „Българско хоро“, ФТА „Балкански огън“, Христо Косашки и др. За плевенчани и гостите на града ще звучат патриотични и популярни песни.

Това информират от Пресцентър на община Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!