BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С открит ден плевенският Институт по лозарство и винарство се присъединява към фестивала „Time for Wine“

2 4 1

Като част от програмата на Фестивала на виното и фермерските деликатеси „Time for Wine“ – Плевен`2024, на 29-ти август, четвъртък, Институтът по лозарство и винарство организира открит ден. Инициативата ще започне в 10.00 часа в двора на институцията на ул. „Кала тепе“ № 1 в Плевен и е посветена на червения винен сорт Рубин. Ежегодната изложба, на която ще бъдат представени традиционни и нови десертни сортове грозде, се организира за първи път съвместно с Аграрния университет в Пловдив, Института по земеделие и семезнание „Образцов чифлик“ – Русе и Институт по земеделие – Кюстендил. Посетителите ще имат възможност да дегустират вина от различни производители.

На открития ден ще може да се опита за първи път в България авторски сладолед с вино от сорт Рубин. Още няколко вида от ледения деликатес с различни вина ще могат да се дегустират в следващите дни на организирания от Община Плевен Фестивал на виното и фермерските деликатеси „Time for Wine“ на шатрата на ловешката фирма производител. Те са с вино от грозде от сортовете Плевенска роса, Рубин, Врачански мискет и Гъмза. Интересен факт е, че сладоледите не съдържат мляко, имат алкохолно съдържание около 4 % и са с по-малко от обичайното количество захар.

class=“wp-block-image size-large“>авторски сладолед с вино

Прочетете също

Obshtinski syvet 3

Общински съвет – Плевен, се събира за редовното си месечно заседание в четвъртък, 29 август, …

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!