BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

При огромен интерес Районен съд – Плевен отбеляза Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества

Днес Районен съд – град Плевен отбеляза при огромен интерес Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. Датата е избрана с решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации през далечната 1987 година. Това е и денят, в който всички хора по света изразяват своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

Районен съд – град Плевен винаги е проявявал грижа и отговорност към младите хора. А ефективният отговор на този световен проблем – проблемът с наркотиците, изисква приобщаване и общи действия на всички отговорни институции – на правосъдието, на здравеопазването, на социалните услуги, на правоохранителните органи, които трябва да работят ръка за ръка.

Именно затова днес Районен съд – Плевен организира поредица от беседи, съвместно с Районна прокуратура – Плевен в лицето на Административният ръководител на Районна прокуратура – прокурор Владимир Радоев, д-р Людмил Тумбев – психиатър, Стела Михайлова – психолог към Център за обществена подкрепа и ст. инспектор Нина Кунова от БНТЛ към ОД на МВР- Плевен.

Инициативата се проведе в Съдебната палата на град Плевен в препълнената зала №3, като начало на беседата бе дадено от Председателя на Районния съд – съдия Вера Найденова. Пред множеството младежи от различни плевенски училища, които присъстваха в залата, съдия Найденова заяви, че повишаването на информираността у младите хора, техните родители и широката общественост за влиянието на различните видове психоактивни вещества и опасностите за живота и здравето на употребяващите, е ключов в процеса на превенцията. А на първо място целта на превенцията е освен да се предотврати употребата на наркотични вещества, но също така и да се забави започването, да се намали употребата и да се предотврати ескалация на проблемна употреба.

Днешната инициатива беше и един своеобразен край на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2023/2024 година, като Районен съд – Плевен ще продължи и за в бъдеще с провеждането и на други инициативи в помощ и подкрепа на младите хора от град Плевен.

Това информират от Районен съд – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!